Det centrala i vår effektiva produktionsanläggning är en HWS Seiatsu HSP-1D. Den anses vara en av Europas modernaste formningsanläggningar av dess slag då den har det senaste styrsystemet (Siemens S7). Vi har cirka 2 500 artiklar inlagda i systemet och varje artikel har en unik formningsprocess med ett kontrollerat recept.

Processen består av att en viss uppvägd mängd sand släpps ned över modellen i två olika lager, ett med fint fördelad sand och ett med fyllsand. Vid behov beroende på modellens utformning startar formningsprocessen med en eller flera tidsstyrda luftströmmar genom sanden för att komma åt höjdskillnader och svåråtkomliga områden. Sedan pressas sanden ned med en pressplatta till ett specifikt värde. Modellen blåses ren efter varje avtryck och cykeltiden för en hel sandform är under en minut.

Formningsmassan är av råsand; kvartssand blandat med bentonit, vatten och sot. Sandmixern är av märket Webac och är en helautomatisk anläggning. Sandens innehåll och kvalitet kontrolleras kontinuerligt.

- Flaskstorlek innermått: 760x500x200 / 200 (Möjlighet till +50 mm överdel)
- Antal flaskor i formlinjen: 59 st
- Godsvikter: 0,1-100 kg
- Cykeltid: 59,7 sek

Vi har även en handformningslinje för större detaljer och/eller mindre serier där formningsmaterialet är kvartssand blandat med vattenglas+härdare.

Vi hjälper gärna till vid prototypgjutningar där vi har goda kontakter inom 3D-fräsning utav sandformar.

Våra samarbetspartners:
  1. Traryds Metall AB
  2. Gränsvägen 4, 287 34, Strömsnäsbruk, Sverige
  3. email: info@trarydsmetall.com
  4. tel: 0433-74880
  5. fax: 0433-21602